zaterdag 3 juli 2010, 20:41 | Elja Trum | 3922x gelezen

Aandelenmarkt eenvoudig uitgelegd

Zeker als je net komt kijken is de aandelenmarkt best een complex begrip. Een heldere uitleg kan je dan zeker helpen. De jongens van Common Craft zijn meester in het eenvoudig uitleggen van complexe onderwerpen. Zij maakte deze video over de aandelenmarkt.

In de video wordt in nog geen vier minuten uitgelegd wat de basisideŽen zijn achter de aandelenmarkt. Zo leggen ze uit waarom bedrijven aandelen uitgeven, waarom deze aandelen door beleggers gekocht worden en waarom aandelenprijzen wijzigen. Ook gaan ze in op de manier waarop aandelen gemeten worden met behulp van indexen.

De animatie is onderdeel van hun serie over geld en Common Craft gaf aan dat dit een van de moeilijkste video's was om te maken. De aandelenmarkt is zo eenvoudig nog niet uit te leggen.

Bekijk de video op de website van Common Craft.

Stock Markets in plain English
Elja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(1)
maxdetak
maxdetak | maandag 5 juli 2010, 10:32
De aandelenmarkt uitgelegd:
MSNBC’s Ratigan: Stock market an ‘obviously corrupt’ fraud

De aandelenmarkt wordt beheerst door de wereldbanken, BIS, Fed, ECB en Hedge Funds, Goldman Sachs. Zij leven dank zij manipulatie. Iedere belegger dient op de hoogte te zijn van manipulatie anders hij is al slachtoffer betekent = verliest geld.

Slachtoffer of Meester
Slachtoffer:
De belegger is (vaak) slachtoffer van de manipulatie van Hedgefunds Goldmans sachs en banken. Koersbewegingen zonder enig grond of reden. Je zit fout en verliest geld. Het slachtoffer verliest of heeft verloren !

Meester:
Goldmans sachs zit altijd goed de Hedgefunds de wereldbanken zijn meester. Ze creeren koersbewegingen en leggen er met opties en andere hefbomen in voor groter rendement. De meester wint en heeft de controle de touwtjes in handen!

Wat dieper kijkend blijken dus slachtoffer en meester elkaar aan te trekken en of in leven te houden of te laten uitsterven-creperen.

De particuliere belegger voelt onbewust dat hij geen meester is van de situatie op de aandelenmarkt en zoekt hulp in onder andere technische analyse, grafieken, historie en andere tools voor enig meesterschap. Ruudsaex staat er vol mee.

Doch geen enkel tool geeft hem meesterschap want allen registreren het verleden.. en elk toekomstig patroon heeft meer als 1000 mogelijkheden
Welke kies je en zet je geld op?

De meester heeft controle het slachtoffer wordt gecontroleerd en alle richtingen uitgestuurd. Ook niet de bedoeling meester worden want de meesters zelf verhinderen dit. Manipulatie van koersen in en op meerdere gebied en ben je als kleine belegger slachtoffer.. nooit meester.

Aandelen en hun koers hebben niets meer te maken met het bedrijf! Niets. Bestudeer dat eens. Ze hebben aandelen losgekoppeld door trading technieken en macht. Je bent een speelbal.

Door de koers van aandelen los te koppelen van het bedrijf waarde omzet koers-winst etc is manipulatie pa sgoed doorgebroken en heerst en bepaalt.

Praktijk voorbeeld: meester of slachtoffer
Goldman Sachs verkocht 44% van zijn BP aandelen net op tijd !
Bron: rawstory.com

Naar nu blijkt heeft Goldman Sachs 44% van zijn aandelen BP, oftewel 4,680,822 aandelen, verkocht in de weken vooraf de grote olieramp.
Geen enkel andere partij heeft zoveel aandelen van BP verkocht net voor de olie ramp. Meesterlijk in hun ogen en bewustzijn. Omdat Aandelen en hun koers hebben niets meer te maken met het bedrijf.

Korte termijn: een uur, een dag, een week of een maand voor aandelen is lang genoeg hoe langer in je bezit hoe meer je gemanipuleerd wordt. Dus verliest.

Aandelen goed voor even.. niet te lang en alleen de beweeglijkheid van de markt lijkt niet manipuleerbaar. Beweeglijkheid lijkt de onderliggende rode draad omdat manipulatie altijd beweging-up or down veroorzaakt.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter