13 november 2010, 17:51 | Elja Trum | 3146x gelezen

En jaar Apple aandelen

Vorig jaar, op 13 november 2009, kocht ik tegen een koers van 136,62 euro (202,66 dollar) aandelen Apple. Kort daarna daalde de koers en heb ik op 196 dollar nog extra aandelen Apple bijgekocht. Omdat de koers vervolgens een mooie stijging liet zien heb ik in mei 2010 nogmaals Apple aandelen gekocht. Ditmaal tegen een koers van 251,32 dollar.

Apple is gisterenavond gesloten met een koers van 308,03 dollar (helaas net met een daling van 2,72 procent). Ten opzichte van mijn eerste aankoop dus een winst van 58 procent. In totaal heb ik op mijn aandelen Apple momenteel een winstpercentage van 37,56 procent.

Achteraf gezien dus een uitstekende keuze geweest om voor Apple te gaan. Deze keuze was overigens grotendeels gebaseerd op een gevoel, niet op gedegen analyse. Vooralsnog houd ik mijn aandeel Apple nog even aan; het ziet er allemaal nog positief uit.

Behalve de koers van het aandeel Apple speelt ook de koers van de dollar een rol wanneer je handelt in een aandeel buiten Europa. Iets om rekening mee te houden.

1 jaar Apple aandelen
Elja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(1)
Michael
ProfielMichael | zaterdag 13 november 2010, 19:12
Dat is een serieus winstpercentage! gefeliciteerd.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter