woensdag 7 juli 2010, 16:55 | Elja Trum | 3582x gelezen

Binck lanceert pensioenprijsvechter BeFrank

BinckBank heeft samen met Delta Lloyd BeFrank gelanceerd. BeFrank is een online prijsvechter op de pensioenmarkt. Beide bedrijven hebben vijftig procent aandeel in het de nieuwe pensioenprijsvechter. Door alleen te werken met online dienstverlening wil het bedrijf de nodige kosten besparen om zo scherpe prijzen te kunnen bieden.

BeFrank wil de pensioenmarkt openbreken als nieuwe uitvoerder met lage kosten en uitstekende dienstverlening waarbij werknemers volledig online inzicht krijgen in hun pensioenopbouw, de kosten en het aan te kopen pensioen op pensioendatum.

"We zijn ervan overtuigd dat in deze samenwerking ons concept van excellente online diensten tegen scherpe prijzen ertoe zal leiden dat werknemers meer pensioeninleg hebben door lagere kosten en pensioenen gaan ervaren als een begrijpelijk online financieel product.", Aldus Koen Beentjes, de CEO van BinckBank.

BeFrank

BeFrank zal actief de markt betreden na inwerkingtreding van de Wet introductie premiepensioeninstellingen. Dit zal naar verwachting op 1 januari 2011 zijn. De aanloopkosten over de eerste drie jaar bedragen in totaal zes miljoen euro. Vanaf 2014 verwacht BeFrank bij te dragen aan de winst van de moederbedrijven.

Een premiepensioeninstelling is een nieuwe vorm van pensioenuitvoerder die bestaat naast verzekeraars en pensioenfondsen. De premiepensioeninstelling mag niet zelf de verzekeringsrisico's dragen, hier is een verzekeraar voor nodig. De gekozen combinatie van verzekeraar Delta Lloyd en broker BinckBank is daarom wel logisch.

Zoals was te verwachten wordt het ingelegde geld bij BeFrank belegd om pensioenvermogen op te bouwen. Er is geen garantie over de uitkering na pensioengerechtigde leeftijd.

Bron: EmerceElja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter