30 augustus 2011, 09:44 | Hendrik Oude Nijhuis | 2454x gelezen

Beleggers bang, maar Buffett niet

Met de internetcrash en de kredietcrisis nog in het achterhoofd en met de recente paniek op de beurs vers in het geheugen zijn er momenteel maar weinig beleggers enthousiast over aandelen. Laat één van hen nu net Warren Buffett zijn: "Ik koop het liefste aandelen wanneer anderen in paniek verkopen.", aldus Buffett die met deze aanpak zijn fortuin vergaarde.

Opmerkelijk zijn momenteel vooral de lage waarderingen van een groot aantal kwaliteitsbedrijven te noemen. Aandelen van 's werelds allersterkste bedrijven waarvoor soms nog geen 8 keer de winst betaald hoeft te worden. Rond het jaar 2000 betaalden beleggers nog grif 30, 40 of zelfs meer dan 50 keer de winst voor dezelfde bedrijven.

Die torenhoge waarderingen van toen verwachten we voorlopig niet terug. Maar zelfs een bescheiden hogere waardering in combinatie met een gestaag oplopende winst per aandeel zal al snel tot aantrekkelijke rendementen leiden. Maar weinig beleggers lijken zich dat te realiseren.

Vooral in dit soort aandelen van kwaliteitsbedrijven zien we momenteel dan ook aantrekkelijke kansen weggelegd. Niet geheel toevallig dus dat het de laatste tijd vooral dit type aandelen zijn die bij ons programma ValueSelections ter sprake komen.

ValueSelections


Vandaag is de verjaardag van Warren Buffet, de steenrijke belegger uit Amerika. Hij wordt vandaag 81 jaar. Ieder jaar -ter gelegenheid van zijn verjaardag- bieden we beleggers gedurende enkele dagen de mogelijkheid ValueSelections uit te proberen tegen een extra aantrekkelijk tarief.

Voor wie ValueSelections nog niet kent: ValueSelections is onze beleggingsservice geïnspireerd op de inzichten van Warren Buffett en andere succesvolle value-beleggers.

Leden van ValueSelections ontvangen iedere maand een uitgebreid rapport waarin een drietal aandelen besproken worden welke stuk-voor-stuk aan de Buffett-criteria voldoen. Aan de hand van duidelijke analyses is het vervolgens een eenvoudige - en vooral ook leuke klus - om zelf te beslissen of u in de besproken Buffett-bedrijven daadwerkelijk zou willen beleggen.

Leest u de uitgebreide brief over ValueSelections rustig door om zelf te bepalen of u ValueSelections ook eens wilt uitproberen (uw tevredenheid is middels onze garantieregeling overigens 100% gegarandeerd).Hendrik Oude Nijhuis MSc.   Over de auteur; Hendrik Oude Nijhuis MSc.
Oude Nijhuis heeft zich jarenlang verdiept in de strategieën van 's werelds beste beleggers en is tevens oprichter van warrenbuffett.nl. Via deze website kunt u tijdelijk een gratis module aanvragen over de beleggingsstrategie van Warren Buffett.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter