donderdag 17 maart 2011, 22:27 | Elja Trum | 10509x gelezen

Eerste indruk van de nieuwe website van Binck

Volgende week gaan de gebruikers van Binckbank over naar een vernieuwde versie van de website. Gebruikers worden hier de komende dagen per e-mail over geïnformeerd. Socialstock nam vast een kijkje in de nieuwe omgeving.

Voor de toegang tot de nieuwe website krijgt elke belegger een nieuw wachtwoord per post toegestuurd. Ook krijg je een nieuw rekeningnummer. Dit is een standaard bankrekeningnummer waar je rechtstreeks geld op kunt overboeken. Nadeeltje is dat het nieuwe rekeningnummer wel langer is en dus lastiger om te onthouden voor het inloggen op de website.

Wat opvalt zijn de nieuwe eisen voor het wachtwoord. Deze moet nu minimaal tien karakters lang zijn. In mijn ogen wordt het er niet veiliger op; zo'n lang wachtwoord moet ofwel erg simpel zijn of ik moet het opschrijven om te kunnen onthouden.

Beleggersprofiel en Financieel rijbewijs


Bij de eerste inlog wordt je door een vragenlijst geleid waarbij je beleggersprofiel bepaald gaat worden. Aan de hand hiervan bepaald Binck hoeveel risico's je kunt nemen tijdens het gebruik van hun software. Met vragen als 'Wat vind u ervan als uw aandalen in 1 jaar tijd 28% dalen' proberen ze dit vast te stellen.

Na het invullen van de vragen wordt je een risicogetal toegewezen. Als je het er niet mee eens bent kun je terug gaan en je antwoorden aanpassen. Vind je het wel prima, dan klik je op 'akkoord'. Je bent dan echter nog niet klaar; het is de bedoeling dat je ook nog je 'Financieel rijbewijs' haalt. Je kunt deze stap echter ook uitstellen.

Financieel Rijbewijs

Het is me niet bekend of ook bestaanden klanten deze vragenlijsten moeten doorlopen. Ik meldde me op de nieuwe site aan met een nieuw account.

Look & Feel


De vernieuwde omgeving van Binck ziet er een stuk moderner uit; in plaats van saaie grijze balkjes worden nu bijvoorbeeld modernere grijze overloopjes gebruikt. Dit allemaal zonder dat het overdreven wordt; het ziet er gewoon een stuk frisser uit!

Ook grafieken hebben een mooiere opmaak gekregen. Wat wellicht belangrijker is; je krijgt direct op de homepage al actuele koersen te zien die telkens direct verspringen en met rood en groene vlakken de stijging of daling aangeven.

Een aandeel bekijken


Nieuwe tools


Persoonlijk ben ik erg blij met de nieuwe iPhone App die Binckbank uit gaat brengen. Hiermee kun je overal ter wereld via je telefoon de status van je beleggingen inzien en ook aankopen en verkopen. In de toekomst komen er ook iPad en Android apps.

Verbeterde overzichten


Een groot gemis in de oude site was een totaal overzicht van je rendement. Op de nieuwe site is dit gelukkig goed aangepakt. Het bleek ook de meest gestelde vraag van gebruikers te zijn. Helaas worden eerder gehaalde rendementen niet meeverhuisd (historische aankoopkoersen zijn echter wel terug te zien).

Bij de historische koersen worden nu ook de transactiekosten meegerekend. Deze worden verwerkt in de aankoopkoers van het fonds. Stel je koopt 100 aandelen x met een koers van 5 euro met 10,25 euro aan transactiekosten. De historische aankoopkoers is dan 5,1025 euro (510,25 euro / 100 aandelen).

Deze vernieuwe aankoopkoers wordt nu ook meegenomen in het ongerealiseerde resultaat. Binck hanteert deze nieuwe term voor het verschil tussen de actuele koers van een fonds en de historische aankoopkoers vermenigvuldigd met het aantal effecten in positie.

Orders plaatsen


Ook het plaatsen van orders is verbeterd. Het oogt beter en je krijgt meer informatie over het aandeel dat je wilt gaan aankopen tijdens het plaatsen van de order. Je hoeft geen pincode meer in te voeren bij het plaatsen van een order.

Beleggen op extra beurzen


Je kunt vanaf de nieuwe site ook handelen in aandelen op de beurs van Helsinki en Zürich. Daarnaast ook in de belangrijkste opties en futures op de beurs van Parijs, en CME futures op de berus van Chigaco.

Meer informatie


Uiteraard heeft Binck op hun website ook al de nodige informatie gepubliceerd. Bekijk de informatie site over de nieuwe website hier.Elja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(5)
Michael
ProfielMichael | donderdag 17 maart 2011, 22:45
Ziet er veelbelovend uit! Ik ben benieuwd. Ook ik kijk vooral uit naar de iPhone app. De Binck app was er al wel voor ProTrader, maar daar maak ik geen gebruik van. Een fatsoenlijke app voor realtime Euronext Fondsen heb ik nog niet eerder gevonden.
Elja Trum
ProfielElja Trum | vrijdag 18 maart 2011, 09:26
Zojuist een order geplaatst in het nieuwe systeem. Dat werkt wel prettig zonder pincode. Wat ze hierin nog wel kunnen verbeteren is het tonen van de transactie kosten, eventueel indicatief.

Een ander punt dat opvalt; wanneer je gebruik hebt gemaakt van de 50 euro tegoed actie krijg je die nu als echte euro's in je portefeuille. Je kunt deze dus vrij besteden en niet verplicht aan transactiekosten. Ook zijn ze hiermee eindelijk inzichtelijk!

Na het plaatsen van een order duurt het een paar minuten voordat de transactiekosten meegenomen worden in je portefeuilleoverzicht. Wanneer dat gebeurd geeft dat natuurlijk wel direct een negatief resultaat op je gerealiseerde winst. Afhankelijk van het bedrag waarmee je instapt kun je zomaar opeens een paar procent in de min komen te staan.

In het verleden was dit natuurlijk ook zo, nu is het inzichtelijk.
Erg prettig!
jan
jan | zondag 20 maart 2011, 14:02
Volgens mij is de site gelijk aan die van protrader online van Binck. Is het wellicht de bedoeling alleen hiermnee verder te gaan?
Elja Trum
ProfielElja Trum | zondag 20 maart 2011, 14:48
@Jan; daar lijkt het wel op ja.
De bestaande Protrader iPhone app werkt namelijk ook met de inloggegevens die nodig zijn voor de nieuwe website.

Over die iPhone App gesproken; nu moet je, zelfs om je portefeuille in te zien steeds opnieuw inloggen met zowel je gebruikersnaam en wachtwoord. Dat is vast heel veilig, maar maakt de applicatie zo goed als onbruikbaar om even snel de status van je aandelen te checken.

Ik hoop dat Binck hier nog wat verbeteringen in gaat doorvoeren. Bijvoorbeeld een vier-cijferige pincode bij het opstarten en je volledige wachtwoord bij aankoop van een nieuw aandeel..
Michael
ProfielMichael | dinsdag 29 maart 2011, 23:16
Directeur Binck reageert persoonlijk op een aantal klachten van gebruikers van de nieuwe site. Snelheid heeft de hoogste prioriteit.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter