11 november 2010, 11:21 | Elja Trum | 3224x gelezen

BinckBank neemt meerderheidsbelang in ThinkCapital

Internetbeleggingsbank Binckbank heeft een meerderheidsbelang van zestig procent genomen in ThinkCapital. BinckBank wil met de overname het beleggingsproduct trackers in Nederland gaan aanbieden. Trackers zijn aandelen die een bepaalde index volgen en deze manier van beleggen staat ook wel bekend als indexbeleggen.

Het gebruik van Trackers is volgens Nick Bortot, bestuurder bij BinckBank, nog erg marginaal in Nederland. "Binck wil hier verandering in brengen en voor de doorbraak zorgen van de tracker.", aldus Bortot.

BinckBank neemt aandeel in ThinkCapital

De tracker van ThinkCapital werkt door het simpelweg volgen van een index en niet zoals bij veel andere beleggingsproducten op basis van voorspellingen van specialisten. Over de afgelopen vijf jaar presteerden actief beheerde beleggingsfondsen in 79 procent van de gevallen slechter dan de index die ze probeerden te verslaan. Een Tracker, die de index slechts volgt en niet probeert te verslaan, doet het dus in 79 procent van de gevallen beter dan een fonds dat actief wordt beheerd.

Het nieuws van de overname is gisteren door BinckBank bekend gemaakt. Het bedrag dat gemoeid is bij de overname wordt niet genoemd. Ook is niet duidelijk of er een optie tot volledige overname is vastgelegd.

Bron: EmerceElja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter