dinsdag 6 juli 2010, 09:30 | Michael van Helden | 5803x gelezen

Binck Bank, Today’s Brokers en Lynx bekeken

Als Binck gebruiker ben ik door het VEB onderzoek getriggerd om eens verder te kijken naar andere brokers. Uit dit onderzoek komen Today's brokers (today's) en Lynx als goedkoopste uit de bus.
Van de week heb ik bij beide partijen een informatie pakket aangevraagd.

Binck


Ik ben dus al bekend met de werking en de tarieven van Binck. Eigenlijk ben ik erg tevreden over Binck. Het is een web-based systeem dat erg gebruikersvriendelijk werkt. Daarnaast is de helpdesk goed te bereiken, reageren ze snel op e-mails en zijn ze vakkundig. Dit wekt vertrouwen. En dat is bij een partij waar je je aandelen en dergelijke onderbrengt wel belangrijk. Het systeem werkt snel en geeft weinig tot geen storingen. Uit diverse onderzoeken komt Binck als beste broker uit de bus.

Op het gebied van Nederlandse aandelen is de informatievoorziening zeer uitgebreid. Zo worden er adviezen gegeven van meerdere externe partijen, kun je realtime grafieken inzien die horen bij technische analyses en kun je informatie inzien over het profiel en de agenda. Bij buitenlandse fondsen merk je dat er minder informatie ingevoerd en bijgehouden wordt.

Wanneer je meer dan drie transacties per kwartaal uitvoert, krijg je automatisch (en gratis) toegang tot Trader. Dit is een externe (wederom web-based) applicatie met realtime en streaming informatie overzichtelijk in één scherm. Je ziet hier koersen, grafieken, diepte van het orderboek en nieuws. Met één klik zet je een order klaar om te verzenden.

Toch sta ik blijkbaar open om verder te kijken. Waar zit dat in?
Eigenlijk zit dat maar in één punt en dat zijn de kosten. Als belegger ben je geinteresseerd om je rendement te vergroten. Dat doe je door middel van het rendement op je aandelen min de kosten van deze transacties. En blijkbaar kun je op deze kosten aanzienlijk besparen.

Todays en Lynx info pakket


Today's of Lynx?


Ik zal Binck (tijdelijk) aan blijven houden. Daarnaast zal ik één van beide brokers (Today's of Lynx) toevoegen en testen. Welke andere broker kies ik?

Beide brokers hebben direct de volgende dag na mijn aanvraag een keurig informatiepakket toegestuurd. Beide partijen claimen de goedkoopste te zijn en schermen met diverse onderzoeken die dit aantonen. In de prijsvergelijkingen van Todays en Lynx wordt er vergeleken met Binck, Alex en andere grootbanken. Daar ze beide dezelfde tarieven hanteren laten ze elkaar in de eigen prijsvergelijken weg!

De tarieven in vergelijking met Binck zijn fors lager. Het minimumtarief voor een aandelentransactie (euronext) is bij Binck 10 euro, terwijl dat bij beide brokers 6 euro is. Het verschil voor Amerikaanse aandelentransacties is nog groter (10 euro tegen 5 dollar!). Ook de optietarieven zijn met 2,90 euro voor Binck en bij Today's en Lynx met 2 euro stukken interessanter. Wel gelden er bij Binck kortingen bij grotere transactie aantallen.

Overzicht kosten aandelenorders


Beide brokers werken met het handelplatform van Interactive Brokers LLC (IB) en bieden uitgebreide financiële bescherming. Dit handelsplatform biedt toegang tot meer beurzen en mogelijkheden dan Binck. Het handelsplatform van IB is in 2009 door 's werelds invloedrijkste brokeronderzoek van het beleggersmagazine Barron's tot nummer 1 gekozen voor actieve beleggers. Het platform wordt geroemd om zijn betrouwbaarheid, stabiliteit en technologische superioriteit.

De initiële inleg bij Today's is 4.000 euro en bij Lynx 3.500 euro. Binck vraagt geen initiële inleg. Today's richt zich meer op het feit dat ze een Nederlandstalig systeem hebben en dat ze groter zijn. Lynx houdt het op de goedkoopste partij met de meeste handelsmogelijkheden.

Eigenlijk is het erg moeilijk om op basis van deze informatie een keuze te maken tussen Today's of Lynx. Alles bij elkaar opgeteld voel ik er meer voor om het Nederlandstalige systeem van Today's onder de loep te nemen. Op de amerikaanse feestdag Independence day zijn de inschrijfformulieren voor Today's op de bus gegaan.

Wanneer ik wat gebruikerservaring heb opgedaan bij deze broker zal ik er weer op dit blog een artikel aan wijden. Ondertussen ben ik benieuwd of er lezers zijn die al ervaring hebben met Lynx of Today's?Michael van Helden   Over de auteur; Michael van Helden
In het dagelijks leven is hij actief bij webwinkel leverancier Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het verhuur portal Huur.nl. Sinds de jaren '90 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter