dinsdag 22 maart 2011, 17:16 | Elja Trum | 7493x gelezen

Beleggingsrekening voor kinderen

Ruim een jaar geleden werd ik vader van een zoon. Nu zijn we recent maar eens gaan kijken voor spaarrekeningen voor kinderen. Alleen de rentepercentages die geboden worden zijn eigenlijk te zielig voor woorden. Dat moet je met een paar aandelen toch gemakkelijk kunnen overtreffen!

Dus nam ik contact op met Binckbank waar ik zelf ook mijn aandelenportefeuille heb. Daar bleek dat het gewoon mogelijk was een beleggingsrekening voor kinderen te openen. Je opent dan een en/of rekening waar je als ouders dan in eerste instantie de beheerder van bent.

Inmiddels heb ik een eerste bedrag gestort en hier aandelen Shell voor gekocht. Ik heb gekozen voor Shell omdat ik verwacht dat dit bedrijf in de komende jaren nog een koersstijging zal laten zien. Daarnaast keert Shell ook een dividend uit. Het dividend lag de afgelopen jaren (2008 en 2009) rond de zes procent. Ook zonder koersstijging mag je uitgaan van een positief resultaat.

Zoon Mika

Het is de bedoeling om zo nu en dan een storting te doen op zijn rekening en dit geld in aandelen te stoppen. Over zo'n zeventien jaar kan hij in principe zelf bij dit bedrag. Een ruime periode om een mooi rendement te kunnen behalen, maar uiteraard kan er dan ook gekozen worden om de belegging nog een tijdje door te zetten.

Dat sluit ook aan bij het artikel van Hendrik over exponentiŽle groei. Wanneer je op een jonge leeftijd begint met beleggen is de kans op een interessant rendement erg groot. Een inleg van 2.000 euro per jaar zou op zijn 65ste een bedrag van zo'n 11 miljoen euro betekenen..Elja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter