maandag 18 juli 2011, 15:10 | Hendrik Oude Nijhuis | 2787x gelezen

Warren Buffett: onverminderd optimistisch

De weersvooruitzichten voor de komende periode beloven weinig goeds... Reden te meer om het interessante recente Bloomberg-interview met Warren Buffett eens te gaan bekijken.
(De video duurt ongeveer 30 minuten)

In deze video komt Buffett's visie op een groot aantal zaken ter sprake. Het Amerikaanse schuldenplafond, de nog altijd hoge werkloosheid en een aantal specifieke aandelen. Ook gaat Buffett een aantal keren kort in op de problemen in Europa. Ondanks de tegenvallende cijfers afgelopen week over de Amerikaanse arbeidsmarkt is een nieuwe recessie volgens Buffett "absoluut niet" aan de orde.

Optimistisch over de arbeidsmarkt


Wat betreft de Amerikaanse werkloosheid - deze ligt nu op 9,2% - is Buffett opmerkelijk optimistisch: "Velen zullen er nog versteld van staan hoe snel de Amerikaanse arbeidsmarkt zal aantrekken. Ik verwacht dat de werkloosheid binnen een paar jaar zal zijn gedaald tot 6%."

De oplossing ligt volgens Buffett in de Amerikaanse huizenbouw. "Jarenlang zijn meer dan 2 miljoen nieuwe huizen per jaar opgeleverd, terwijl de vraag slechts 1 tot 1,2 miljoen per jaar is. Geen wonder dus dat er zo een grote huizenvoorraad werd gecreŽerd."

"De huizenbouw is volledig ingezakt en momenteel worden nog slechts vijf- tot zeshonderdduizend nieuwe huizen per jaar opgeleverd. De overtollige voorraad zijn we nu dus aan het wegwerken. Zodra deze daadwerkelijk is weggewerkt - en ik verwacht dat dit niet eens meer zo lang zal duren - zal ook de arbeidsmarkt gaan herstellen. Niet alleen doordat de werkgelegenheid in de bouw zal opleven, maar tevens in allerlei andere sectoren als indirect gevolg daarvan."

Concrete aandelen die in deze video onder andere ter sprake komen, zijn Exelon (EXC), Archer Daniels Midland* (ADM) en General Dynamics (GD). Volgens Buffett zijn dit voorbeelden van het soort bedrijven waar zijn voorkeur naar uitgaat.Hendrik Oude Nijhuis MSc.   Over de auteur; Hendrik Oude Nijhuis MSc.
Oude Nijhuis heeft zich jarenlang verdiept in de strategieŽn van 's werelds beste beleggers en is tevens oprichter van warrenbuffett.nl. Via deze website kunt u tijdelijk een gratis module aanvragen over de beleggingsstrategie van Warren Buffett.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter