maandag 4 april 2011, 17:45 | Selwyn Duijvestijn | 2687x gelezen

Wacht nog even met tanken

De prijs van een vat ruwe olie blijft maar stijgen. We betalen voor een Amerikaans vat afgerond 107 dollar en de prijs van een vat Brentolie is nu zo'n 118 dollar waard. Het zijn de hoogste prijzen sinds eind 2008. De reden voor de aanhoudende stijging is natuurlijk de toestand in LibiŽ.

De troepen van Khadafi en de rebellen raakten afgelopen vrijdag slaags bij de oostelijke oliestad Brega, waardoor er opnieuw een paniekerige prijsstijging plaatsvond.

Voor u en ik is de prijs van olie vooral merkbaar aan de pomp. Een liter ongelood kost zoín 1,709 euro, de hoogste prijs ooit in Nederland. De maatschappijen rekenen immers de duurdere olie snel door aan de consument.

Stijging te hard gegaan


Naar mijn mening zal de constante opwaartste koersdruk direct wegvallen, zodra er goed nieuws (lees: Khafdafi geeft op) uit LibiŽ komt. En dat kan toch eigenlijk echt niet lang meer duren, nu heel de wereld er bovenop zit. De grafiek laat ons zien dat de koers zich op een belangrijk punt bevindt. Boven de 120 dollar per vat ligt de weg naar boven open. Hoewel het niet veel meer scheelt, moet het zo ver eerst maar eens zien te komen. De indicatoren geven in ieder geval een zwaar overbought beeld. Tijd voor een daling!

Indekken met turbo's


Als belegger kunt u zich overigens natuurlijk een beetje indekken tegen de hoge benzineprijzen. Grote partijen doen dit met futures, maar particulieren kunnen dit wellicht wel zo gemakkelijk met een turbo oplossen. U kunt immers een turbo long Brent Crude Oil kopen. Als de olieprijs dan verder oploopt bent u weliswaar meer geld kwijt aan de pomp, uw turbo wordt ook meer waard. Bij een dalende prijs verliest u geld op uw turbo, maar kost het u weer minder geld met tanken. Er is ongetwijfeld een goede constructie op te zetten.

Val van Khadafi


Ikzelf speel liever in met een turbo short Brent Crude Oil op de aankomende val van Khadafi. Dit moment lijkt daar geschikt voor, aangezien we ons in een topzone van een stokkende stijging bevinden. Zelden was olie zo overbought. Bijna alle doemscenarioís zitten al in de koers vewerkt en juist op dat soort momenten is vaak een koersdaling op handen.

Het kan mij beter te vroeg dan te laat gebeuren.
De Turbo-Trading mobiel moet natuurlijk wel blijven rijden!

turbo-trading mobiel
Selwyn Duijvestijn   Over de auteur; Selwyn Duijvestijn
Selwyn is eigenaar van de beleggingssite Turbo-Trading.nl. Hier zijn dagelijks updates over de stand van zaken op de markten te vinden. Selwyn belegt op basis van zelf ontwikkelde technische indicatoren gecombineerd met een systematische manier van handelen met fundamenteel inzicht en een groot stuk gezond verstand.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter