zaterdag 17 juli 2010, 12:31 | Hendrik Oude Nijhuis | 2882x gelezen

Video-interview Warren Buffett

Onlangs stelden de Amerikaanse nieuwswebsite Huffington Post en Yahoo! News een interessant interview met Warren Buffett beschikbaar. Hierbij werd ingegaan op uiteenlopende zaken als de staat van de economie, de financiŽle crisis, mogelijke nieuwe bubbels en de vooruitzichten voor de huidige generatie jongeren. Het gaat om een twaalftal korte videofragmenten die de moeite van het bekijken zeker waard zijn.

Bekijk de videofragmenten hier.

Warren Buffett


Hieronder vast een korte omschrijving van wat u van elk videofragment verwachten kunt:

Video 1


Herstelt de economie zich verder? Buffett zelf stelt dat zijn meer dan 70 bedrijven vrijwel allemaal beter beginnen te presteren en per saldo ook weer nieuwe medewerkers aan het aannemen zijn.

Video 2


Buffett wijst erop dat de overheid de ratio staatschuld / Bruto Binnenlands Product niet te ver moet laten oplopen. Nu de crisis achter de rug is en het vertrouwen herstellende is begint het in de ogen van Buffett tijd te worden om over bezuinigingen na te denken.

Video 3


FinanciŽle 'tips' van Buffett voor particulieren.

Video 4


Buffett over LeBron James, een van de meest getalenteerde basketbalspelers van dit moment.

Video 5


Buffett over zijn initiatief 'The Giving Challenge' waarin hij en Bill Gates van Microsoft andere superrijken aanmoedigen een verklaring te tekenen waarin staat dat zij minimaal 50% van hun vermogen voor goede doelen zullen aanwenden. Heeft Oprah al getekend?

Video 6


Advies voor president Barack Obama. Buffett stelt in deze video zelf "enorm veel vertrouwen" te hebben in de toekomst van de VS.

Video 7


Buffett over de BP-olieramp. In de ogen van Buffett zou bestuursvoorzitter Tony Hayward van BP moeten aftreden. Dhr. Hayward is dan wel niet persoonlijk verantwoordelijk voor de ramp, vanwege zijn functie als bestuursvoorzitter ligt bij hem wel de eindverantwoordelijkheid. Volgens Buffett is BP er ook zelf niet bij gebaat om met dhr. Hayward als bestuursvoorzitter verder te gaan.

Video 8


Leverage en 'scheve' beloningsstructuren zijn volgens Buffett twee belangrijke oorzaken van de financiŽle crisis. De beloningstructuren voor bestuursvoorzitters (en de overige leden van de raden van bestuur) bij grote financiŽle instellingen zouden in de ogen van Buffett dan ook behoorlijk bijgesteld moeten worden. Overigens rekent Buffett zakenbank Goldman Sachs niet bij deze groep financiŽle instellingen.

Video 9


Buffett's antwoord op de vraag of er alweer nieuwe bubbels aan de horizon verschijnen.

Video 10


Het beste advies dat Buffett zelf gekregen heeft (dit heeft niets met beleggingen van doen).

Video 11


Buffett over zijn gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden. Met name van YouTube blijkt Buffett een grote fan te zijn.

Video 12


De huidige passies van Warren Buffett. In deze video gaat Warren Buffett tevens in op de vraag of jongeren van nu het niet een stuk lastiger hebben dan jongeren van eerdere generaties. Dit vanwege hun vaak hoge creditkaartschulden, hoge huizenprijzen en lage startsalarissen.Hendrik Oude Nijhuis MSc.   Over de auteur; Hendrik Oude Nijhuis MSc.
Oude Nijhuis heeft zich jarenlang verdiept in de strategieŽn van 's werelds beste beleggers en is tevens oprichter van warrenbuffett.nl. Via deze website kunt u tijdelijk een gratis module aanvragen over de beleggingsstrategie van Warren Buffett.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter