maandag 7 juni 2010, 11:27 | Elja Trum | 3760x gelezen

Invloed van de iPhone 4 op het aandeel Apple

Vanavond om zeven uur begint het Apple Worldwide Developers Conference in San Francisco. Het is de verwachting dat Apple CEO Steve Jobs hier onder andere de nieuwe iPhone 4 aan gaat kondigen. Vreemd genoeg verwachten analisten niet dat de aankondiging van dit nieuwe product gaat leiden tot een (opvallende) stijging in aandalen.

En als je er even over nadenkt is dat misschien ook niet zo vreemd. Dat er een nieuwe iPhone aangekondigd wordt is namelijk al maanden zo goed als zeker. Eind april toonde Techsite Gizmodo de telefoon al. Tenminste, de waarschijnlijke telefoon. Helemaal zeker weet je het nooit bij Apple. Aandeelhouders die verwachten dat het aandeel Apple gaat stijgen hebben dus al lang en breed hun Apple aandelen ingekocht.

Sterker nog; misschien is de kans wel groter dat het aandeel vanavond zal dalen. Als Steve de verwachtingen niet waar kan maken bijvoorbeeld. Naast de nieuwe iPhone worden er ook andere aankondigen verwacht zoals een nieuwe versie van het Mac OS X en een Apple TV voor 99 dollar.

Van de nieuwe iPhone wordt door analisten ook verwacht dat deze niet meer zal verkopen dan de huidige. Geen vreemde gedachte, want extreme vernieuwingen worden niet verwacht. Een aantal leuke extra features en technische verbeteringen zullen niet gelijk miljoenen kopers overhalen.

Gizomodo's Apple iPhone 4
Elja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(3)
Ton
Ton | maandag 7 juni 2010, 12:55
Ik ben benieuwd wat nu uiteindelijk het nieuws wordt en hoe het aandeel hierop zal reageren. Zelf zal ik waarschijnlijk wel gaan voor de nieuwe iphone 4g!
Elja Trum
ProfielElja Trum | maandag 7 juni 2010, 13:29
@Ton; Ben ook erg benieuwd waar Steve vanavond allemaal mee komt. Natuurlijk leuk als mijn aandelen Apple stijgen, maar mijn iPhone 3G is ook aan vervanging toe.. knipoog
Elja Trum
ProfielElja Trum | dinsdag 8 juni 2010, 00:08
Update: De iPhone 4 is zoals verwacht aangekondigd. Leuk telefoontje, ik ga 'm zeker kopen. Verder waren er echter geen bijzondere echte aankondigingen en dus ook geen verrassingen.

De koers van Apple daalde vandaag met 1,96 procent!
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter