28 oktober 2011, 19:33 | Michael van Helden | 8045x gelezen

Gong ceremonie NYSE Euronext (AEX) beurs

Vanmorgen mocht ik bij de gong ceremonie (opening) van de NYSE Euronext (AEX) beurs in Amsterdam zijn. Als sponsor van de Amsterdam Film Week, werd ik uitgenodigd om hierbij aanwezig te mogen zijn. Met dank aan Matthijs ten Berge, directeur van Amsterdam Film Week!

Michael gong ceremonie AEX


OK, eerlijk is eerlijk: Dit moment van de foto is wel een paar minuten na de daadwerkelijke opening om 09:00 uur. Zie hier een 1 minuut filmpje van de daadwerkelijke sessie met de Amsterdam Film Week groep.

Ontvangst op beursplein 5


Om 08:30 werden we ontvangen op beursplein 5 in Amsterdam. Nadat alle gasten er waren werden we uitgenodigd om naar de bestuurskamer te komen, waar koffie, thee en croissantjes klaar stonden. Op weg naar de bestuurskamer konden we het mooie gebouw goed bekijken. De ouderwetse jasjes en briefjes waar vroeger op de beursvloer nog mee gewerkt werd, waren mooi uitgestald.

De bestuurskamer is op de bovenste verdieping, waardoor je een erg mooi overzicht hebt op de beursvloer. Op dezelfde verdieping zit ook een kleine opname studio van RTL Z, waar vandaan vaak wordt uitgezonden. We hoorden dat op de beursvloer niet echt meer gehandeld wordt, zoals dat vroeger ging. Eigenlijk wordt de beursvloer nu gewoon verhuurd aan een viertal grote handelsbedrijven die daar werken.

Occupy Amsterdam


In de bestuurskamer kregen we nog een stukje geschiedenis mee en werden we voorbereid op de ceremonie. Buiten wordt ook geschiedenis geschreven met Occupy Amsterdam. Zie de foto hieronder van Occupy Amsterdam op het beursplein vanaf de bestuurskamer.

Occupy Amsterdam beursvloer

Ceremonie


Om 10 voor negen werden we naar de andere kant van de ballustrade begeleid, voor de gong ceremonie. Dit werd opgenomen en live uitgezonden op RTL Z. Ook werden deze beelden live in New York op de New York Stock Exchange vertoond.

Na het aftellen opende Maria Lam, marketing en publicity manager van Amsterdam Film Week, precies om 09:00 uur met de bekende gongslag de beurs. Na het tekenen van het gastenboek werden we bedankt door de bestuursvoorzitter van Euronext en werd er afscheid genomen.

Andere mensen die ons voor gingen waren onder andere Prinses Maxima, diverse ministers en captains of industry.Michael van Helden   Over de auteur; Michael van Helden
In het dagelijks leven is hij actief bij webwinkel leverancier Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het verhuur portal Huur.nl. Sinds de jaren '90 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(1)
Elja Trum
ProfielElja Trum | vrijdag 28 oktober 2011, 19:47
Vet om een keer zo mee te maken!
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter