9 januari 2012, 11:50 | Hendrik Oude Nijhuis | 3750x gelezen

De 11 beste quotes van Buffett

Ze komen soms misschien over als tegeltjeswijsheden. Maar de uitspraken van Buffett bieden desalniettemin vaak waardevolle inzichten voor menig belegger. Hieronder treft u elf van Buffett's bekendste quotes aan, gesorteerd op onderwerp.

DE STRATEGIE VAN BUFFETT IN EEN NOTENDOP


"Het doel van een belegger zou simpelweg moeten zijn om, tegen een rationele prijs, een belang te nemen in een eenvoudig te begrijpen bedrijf waarvan de winst over 5, 10 en 20 jaar naar alle waarschijnlijkheid substantieel hoger ligt. Slechts heel enkel kom je een bedrijf tegen dat aan al deze criteria tegelijk voldoet. Koop dan ook - wanneer zo'n kans zich voordoet - flink wat aandelen en weersta de verleiding om aan de zijlijn te blijven staan. Vorm een portefeuille van bedrijven waarvan de gezamenlijke winst opwaarts tendeert en datzelfde zal uiteindelijk ook gaan gelden voor de waarde van de portefeuille zelf."

VOORKEUR VOOR KWALITEIT


"Het is veel beter een redelijke prijs voor een fantastisch bedrijf te betalen dan een fantastische prijs voor een redelijk bedrijf."

"Wie zich in een boot met chronische lekkage bevindt, besteedt zijn energie waarschijnlijk beter aan het vinden van een andere boot dan aan het dichten van de lekken."

VOORKEUR VOOR AANTREKKELIJKE PRIJZEN


"Het is beslist niet de vraag of je 15% rendement per jaar kunt maken door aandelen van goede bedrijven tegen aantrekkelijke prijzen te kopen. Andersom kan ook: een slecht rendement behalen door voor aandelen van diezelfde goede bedrijven een te hoge prijs te betalen. Veel beleggers beseffen niet dat prijs en rendement aan elkaar gekoppeld zijn: hoe hoger de prijs, hoe lager het rendement en vice versa. Zo simpel is het."

"Of het nu om aandelen of sokken gaat, ik houd ervan om te kopen in de uitverkoop."

"Ga nooit uit van een goede verkoopprijs. Zorg ervoor dat de aankoopprijs zo aantrekkelijk is dat zelfs een matige verkoopprijs nog een mooi resultaat oplevert."

FOCUS OP DE LANGE TERMIJN


"Koop alleen die aandelen waarmee je geen enkele moeite zou hebben mocht de aandelenbeurs de komende tien jaar gesloten zou zijn."

BELEGGEN VERSUS SPECULEREN


"Partijen die veel transacties doorvoeren als 'beleggers' betitelen is hetzelfde als iemand die regelmatig aan onenightstands doet een 'romanticus' noemen."

VERTROUWEN IN DE VRIJE MARKT


"In de 20e eeuw heeft Amerika te maken gehad met twee wereldoorlogen en andere traumatische en dure militaire conflicten. Een depressie, ongeveer tien recessies, heftige schokken op de oliemarkt, een griepepidemie en het ontslag van een in ongenade geraakte president. En toch steeg de Dow Jones van 66 tot 11.497."

ONZEKERE TIJDEN


"Er wordt gezegd dat dit onzekere tijden zijn. Maar onzeker is het altijd. Ik bedoel, in de zomer van 2007 was het onzeker. En op 10 september 2001. En op 18 oktober 1987. Alleen beseften we dat toen niet."

"Op de beurs biedt de achteruitkijkspiegel altijd beter zicht dan de voorruit."Hendrik Oude Nijhuis MSc.   Over de auteur; Hendrik Oude Nijhuis MSc.
Oude Nijhuis heeft zich jarenlang verdiept in de strategieŽn van 's werelds beste beleggers en is tevens oprichter van warrenbuffett.nl. Via deze website kunt u tijdelijk een gratis module aanvragen over de beleggingsstrategie van Warren Buffett.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter