9 oktober 2010, 11:39 | Hendrik Oude Nijhuis | 4340x gelezen

Video: Buffett over de economie, aandelen en obligaties

Afgelopen dinsdag was Warren Buffett te gast bij de 'Most Powerful Women'-conferentie in Washington. Hiervan is een video beschikbaar die we je nadrukkelijk aanbevelen. Deze video duurt ongeveer 45 minuten. Tal van onderwerpen passeren de revue in deze video. Hieronder volgt een kleine selectie van de zaken die aan de orde komen...

Video Warren Buffett - Most powerful women

Visie aandelenmarkt


Buffett stelt gematigd optimistisch te zijn ten aanzien van de Amerikaanse economie en, hoewel hij in Europa ook wel wat herstel ziet, omschrijft Buffett de toekomst van de Europese monetaire unie vooral als "The Big Unknown". Over aandelen is hij enthousiast. Obligaties zijn naar zijn mening te duur. "Beleggers begaan een fout nu nog obligaties te kopen. Aandelen zijn momenteel een veel beter alternatief," aldus Buffett.

Volgens Buffett zal het vertrouwen op de financiŽle markten terugkeren, alleen weet hij niet precies wanneer. Wat betreft zijn beleggingen maakt Buffett zich over het terugkeren van vertrouwen overigens totaal geen zorgen. "Charlie (Buffett's zakenpartner) en ik beoordelen een bedrijf, het management en proberen ons vervolgens voor te stellen hoe het bedrijf er over tien jaar voor zal staan. En uiteraard kijken we ook of we het betreffende aandeel goedkoop genoeg is". "Aan allerlei macrofactoren besteden we echter nog geen 10 seconden aandacht," aldus Buffett die er nog aan toevoegt geen enkele twijfel te hebben dat deze strategie goed zal werken.

Werkloosheid


Voor de werkloosheid in Amerika voorziet Buffett een langzaam herstel. "Maar met twee of drie jaar ligt deze vrijwel zeker substantieel lager dan nu het geval is." Buffett wijst er op dat het vooral het systeem van de vrije markt is welke voor een dalende werkloosheid zal zorgen, en niet zozeer het fiscale of monetaire beleid. Het systeem van de vrije markt heeft in de woorden van Buffett "het menselijk potentieel ontketend" en vormt tevens de verklaring voor het ongebreidelde optimisme dat Buffett heeft over de toekomst van de Verenigde Staten.

In de video komen verder onder meer Buffett's inflatieverwachtingen aan de orde, de momenteel afnemende populariteit van de Amerikaanse president Barack Obama, het lage belastingtarief dat geldt voor Amerikaanse 'superrijken' en Buffett's bevindingen van zijn recente trip naar China. Al met al een bijzonder interessante video die we u zeer kunnen aanbevelen.Hendrik Oude Nijhuis MSc.   Over de auteur; Hendrik Oude Nijhuis MSc.
Oude Nijhuis heeft zich jarenlang verdiept in de strategieŽn van 's werelds beste beleggers en is tevens oprichter van warrenbuffett.nl. Via deze website kunt u tijdelijk een gratis module aanvragen over de beleggingsstrategie van Warren Buffett.
 Deel dit artikel
(4)
Silversem
ProfielSilversem | zaterdag 9 oktober 2010, 12:40
Buffet is altijd optimistisch over de Amerikaanse economie. Hij heeft blijkbaar een rotsvast vertrouwen in de vrije markt. Maar is die markt wel zo vrij? En klopt het dat het monetaire beleid zo weinig invloed heeft?

Naar mijn mening is er een grote mate van corruptie aan de gang op Wallstreet en in Washington, waardoor er geen sprake meer is van een werkelijk vrije markt. Ik deel het optimisme van Buffet dan ook niet.
wieik
wieik | zaterdag 9 oktober 2010, 13:24
Wat die man te vertellen heeft, is altijd interessant om naar te luisteren!
jj
jj | zaterdag 9 oktober 2010, 23:57
al kreeg is 26x in het kwadraat van zijn geld, dan ging ik niet zwamstralen in 1 fout programma op de huishoudbeurs, volgens mij had hij geld nodig om eten te kopen, en dat zal wel gelukt zijn met dat gezwam.
geert.cohen
geert.cohen | zondag 10 oktober 2010, 12:28
Hij is vast te oud om hem nog overeind te krijgen maar moet je dan jezelf meteen als "powerful woman" beschouwen.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter