5 december 2011, 16:48 | Hendrik Oude Nijhuis | 2807x gelezen

Buffett in video over Europese aandelen

Afgelopen week was Warren Buffett in Japan. Dit vanwege de opening van een fabriek van Tungaloy, een bedrijf dat gereedschappen voor autofabrikanten maakt. Tungaloy is onderdeel van het IsraŽlische bedrijf Iscar. En Iscar is op haar beurt weer grotendeels in handen van Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffett.

Zie hier een kort maar interessant video interview met Buffett vanuit Japan.Europa en Amerika


Buffett gaat in de video onder andere in op de situatie rondom de euro. "Het bestaande systeem kent een grootse tekortkoming. Eentje die niet enkel met woorden te corrigeren is. Europa zal of meer moeten integreren of er zal een andere oplossing gezocht moeten worden want het huidige systeem werkt gewoon niet." Op de vraag of de euro de huidige crisis wel zal overleven antwoordt Buffett: 'Dat is de grote vraag.'

Tussen onze crisis in de eurozone en de zorgen over Amerikaanse schuldniveaus ziet Buffett overigens maar weinig parallellen. "Het probleem van de euro is dat 17 landen het recht hebben opgegeven om geld bij te drukken. Dat verschilt 180 graden met het gewoon kunnen bijdrukken van geld in je eigen valuta, zoals in Amerika", aldus Buffett. "De situaties zijn fundamenteel anders."

Europese aandelen


Hoewel de rente op obligaties van landen in de eurozone beduidend hoger ligt dan die van Amerikaanse staatsobligaties stelt Buffett van Europese obligaties af te willen blijven.

Maar Europese aandelen vindt hij wel weer aantrekkelijk: "Toen ik Omaha vanochtend verliet, heb ik opdracht gegeven om aandelen van een Europees bedrijf te kopen. Die worden vandaag ongetwijfeld gekocht. En waarschijnlijk morgen ook, en volgende week en volgende maand." Om welk specifiek aandeel het hier gaat werd uiteraard niet verteld.

"Ik kan zo tien Europese aandelen noemen die interessant zijn. Of ze aantrekkelijker zijn dan Amerikaanse aandelen hangt van de koersen af, maar er zijn absoluut aandelen in Europa die ik interessant vind", aldus Buffett, die eerder dit jaar al aandelen van de Britse retailer Tesco kocht.

Anders dan voor veel particuliere beleggers zijn de eurocrisis, de algehele onzekerheden en koersdalingen voor 's werelds rijkste belegger dus kennelijk geen reden om aandelen te verkopen. Integendeel, sommige Europese aandelen lijken momenteel juist hoog op Buffett's verlanglijstje te staan...Hendrik Oude Nijhuis MSc.   Over de auteur; Hendrik Oude Nijhuis MSc.
Oude Nijhuis heeft zich jarenlang verdiept in de strategieŽn van 's werelds beste beleggers en is tevens oprichter van warrenbuffett.nl. Via deze website kunt u tijdelijk een gratis module aanvragen over de beleggingsstrategie van Warren Buffett.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter