donderdag 27 mei 2010, 09:39 | Elja Trum | 3749x gelezen

Beurswaarde Apple streeft Microsoft voorbij

Ondanks een lichte daling van het aandeel Apple gisteren (-0,45 procent) is de totale beurswaarde van Apple op dezelfde dag wel die van Microsoft overstegen. Apple heeft nu een totale waarde van 222 miljard dollar. Microsoft moet het met 219 miljard dollar doen.

Sinds de introductie van de iPhone heeft het aandeel Apple een hoge vlucht genomen. De iPad heeft dit effect nog verder versterkt. Het aandeel Apple is de afgelopen maanden bijna verdubbeld terwijl Microsoft een (ook niet verkeerde) stijging van 27 procent haalde.

Apple is nu het duurste beursgenoteerde technologiebedrijf. Naast een hoge aandelenkoers heeft Apple ook 40 miljard dollar in kas. Meestal wordt dit uitbetaald als dividend, maar Apple behoudt de gigantische reserve.

CEO Steve Jobs kiest er voor om de enorme kaspositie aan te houden voor eventuele overnames of investeringen. 'We weten als we iets moeten kopen, dat we een cheque kunnen uitschrijven en geen grote lening moeten aangaan. Geld op de bank geeft ons enorme veiligheid en flexibiliteit', aldus Jobs. Apple heeft sinds 1995 geen dividend meer uitgekeerd.

Apple haalt Microsoft inBron: WebwereldElja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter