donderdag 27 mei 2010, 20:47 | Michael van Helden | 2713x gelezen

Beursschandaal rond Disney

Een werkneemster (29 jaar) van Walt Disney Company wordt er van beschuldigd dat ze geprobeerd heeft om koersgevoelige informatie te verkopen. De assistente van het hoofd communicatie zou vertrouwelijke kwartaalcijfers van het amusementsconcern aan haar vriend hebben doorgespeeld.

Haar vriend zou op zijn beurt geprobeerd hebben om deze informatie door te verkopen aan dertig verschillende Hedgefondsen. Ze vroegen hiervoor vergoedingen variŽrend van 15.000 dollar tot een 50 procent winstdeling.

De assistente had vanaf maart dit jaar tot afgelopen week toegang tot vertrouwelijke informatie. Het stel zou ook hebben getipt over het plan van Disney om televisiezender ABC te verkopen. Dit wordt ontkend door ABC.
Walt Disney Company

Arrestatie door de FBI
Diverse hedge funds die benaderd waren hebben de lokale authoriteiten gewaarschuwd. Agenten van de FBI lieten, in samenwerking met deze hedge funds, zowel de werkneemster als haar vriend in Los Angeles in de val lopen. Vervolgens zijn ze gearresteerd.

Het was de intentie van het stel om een langdurige zakelijke relatie aan te gaan, waarbij regelmatig informatie werd aangeleverd. Volgens Amerikaanse maatstaven kunnen ze tot 25 jaar gevangenis plus een boete van 250.000 dollar krijgen.

Stijging van de aandelen
Het aandeel steeg woensdag met zo'n 3 procent. Ook vandaag stijgt het aandeel. Twee uur na opening noteert de koers ruim 2 procent hoger.

Bron: nu.nlMichael van Helden   Over de auteur; Michael van Helden
In het dagelijks leven is hij actief bij webwinkel leverancier Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het verhuur portal Huur.nl. Sinds de jaren '90 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter