29 september 2010, 09:08 | Elja Trum | 2525x gelezen

Apple aandeel daalt 5,6 procent na gerucht

Een gerucht was gisteren voldoende om het aandeel Apple in korte tijd met 5,6 procent te laten dalen. Tim Cook, Chief Operating Officer bij het bedrijf, zou overstappen naar Hewlett-Packard. Nadat het gerucht ontkracht werd herstelde de koers zich weer aardig, maar het aandeel Apple eindigde toch 1,48 procent in de min.

Volgens het gerucht zou de topman de nieuwe CEO worden van het bedrijf, nadat huidig CEO Mark Hurd onlangs vanwege een seksschandaal moest opstappen. Cook wordt door velen gezien als de beoogde opvolger van Steve Jobs, Apple's CEO. Ook gedurende het ziekteverlof van Jobs afgelopen jaar viel Cook in voor Steve.

Analist Colin Gillis had zijn twijfels bij het nieuws dat Cook naar HP zou gaan. 'We verwachten niet dat dat zal gebeuren. Wat Tim Cook bij HP zou willen bereiken kan ook bij Apple. Steve Jobs blijft niet eeuwig CEO. Cook staat op de shortlist', aldus Gillis. Jobs kwakkelende gezondheid was vorig jaar ook al de oorzaak van een schommelde koers van het Apple-aandeel, en het is dan ook interessant dat de financiŽle markt meteen reageert wanneer Jobs beoogde opvolger dreigt te vertrekken.

Voorlopig lijkt Jobs nog wel even aan het roer van Apple te blijven staan. En zelfs als hij zijn functie als CEO neerlegt zal de oprichter van het bedrijf waarschijnlijk een adviserende functie blijven vervullen. Ook houdt hij via zijn eigen aandelen een behoorlijke vinger in de pap. Na zijn medisch verlof vorig jaar lijkt de gezondheid van Steve Jobs in ieder geval weer de goede kant op te gaan.

omschrijving


De afgelopen weken is de koers van Apple overigens flink gestegen. Begin september stond de koers op 247, inmiddels is dit 286 dollar.

Bron: iPhoneclubElja Trum   Over de auteur; Elja Trum
Elja is in het dagelijks leven actief als e-commerce consultant bij Directshop. Naast Socialstock beheert hij tevens het succesvolle fotografieblog Photofacts. Sinds 2009 handelt hij op de beurs.
 Deel dit artikel
(0)
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.


Binck Bank


Beoordeel artikel
Beoordeel dit artikel
 BaggerRedelijkPrimaGoedUitstekend
Er zijn nog geen beoordelingen.
Socialstock nieuwsbrief
Wekelijks op de hoogte blijven van de artikelen op Socialstock? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
        Volg Socialstock op Twitter!  volg Socialstock
op Twitter